به گزارش مشرق به نقل از فارس، استاد حسين خيرانديش ظهر امروز در نخستين همايش ملي حجامت در دانشگاه علوم رضوي مشهد اظهار داشت: حجامت با مکانيسمهاي مختلفي از جمله سيستم ايمني، تنظيم ترکيبات بيوشيمي و هورموني خون و تنظيم سيستم اعصاب خودکار بدن موجب پيشگيري از بيماريها ميشود.
رئيس موسسه تحقيقات حجامت ايران افزود: تلاش علمي براي توجيه حجامت در جهان آغاز و تاليفاتي نيز در اين زمينه منتشر شده است.
* حجامت در طب سنتي به عنوان رکن درمان به حساب ميآيد
وي تصريح کرد: حجامت به عنوان يک سنت الهي در روايات و سيره پيامبران و ائمه اطهار مطرح شده و جزو احکام امضايي اسلام است.
خيرانديش ادامه داد: در طب سنتي نيز حجامت به عنوان رکن درمان به حساب ميآيد. همچنين حجم احاديث مطرح شده درباره حجامت قابل مقايسه با موضوعات ديگر در احاديث نيست.
رئيس موسسه تحقيقات حجامت ايران اضافه کرد: با احاديث حجامت يک نظام درماني کامل بدون بهرهگيري از نظامهاي ديگر ساخته ميشود.
خيرانديش متذکر شد: در اين نظام درماني، آيين تجويز، شرايط و زمان تجويز، موارد کاربرد، موارد امتناع، موارد پيشگيري و آداب اقتصادي مطرح است.
رئيس موسسه تحقيقات حجامت ايران ابراز داشت: آغاز بکارگيري حجامت به شکل پيشگيرانه در طب اسلامي از چهار ماهگي آغاز ميشود، اما طب سنتي آغاز حجامت را از دو سالگي توصيه ميکند.
اين مسئول ادامه داد: طب سنتي پايان حجامت را 60 سالگي ميداند، اما طب اسلامي درباره پايان حجامت هيچ نظري نداده است.
* حجامت 70 نوع بيماري را درمان ميکند
رئيس موسسه تحقيقات حجامت ايران گفت: در منابع طب اسلامي و طب سنتي حجامت به عنوان يکي از ارکان مهم درمان ذکر شده و بيماريهاي گوناگوني را درمان ميکند.
خيرانديش يادآور شد: حجامت در منابع طب اسلامي به شکل پيشگيرانهاي، درمان همه بيماريها شمرده ميشود و در پژوهشهاي مستمر برروي بيش از 500 هزار بيمار، تعداد 70 نوع بيماري را درمان کردهاند.
وي ابراز داشت: از جمله بيماريهايي که بوسيله حجامت درمان شده، ميتوان به افزايش کلسترول و تريگليسيريد، ديابت غيروابسته به انسولين، فشارخون، غلظت خون، سرماخوردگي مکرر، آنمي، لاغري، واريس و کمردرد اشاره کرد.